Tyukodi József területi koordinátor fogadta hétfőn délután a művelődési központba érkező gyerekeket, akik a Vöröskereszt „Mindenki Karácsonya” rendezvényére voltak hivatalosak. Hetekkel ezelőtt fordultak kérésükkel az aktivisták a város intézményeihez, hogy mint a tanulók legjobb ismerői, mérjék fel a hozzájuk járó hátrányos helyzetű diákokat, s közel két és félszázan érkeztek az eseményre.

Elsőként a Hunyadi iskola 4/A. osztályosai léptek színpadra, hogy előadják az ősi történetet, a „Kék madár” meséjét, ami mindig velünk van, ha szeretjük egymást, és örülünk az élet legkisebb ajándékainak is. De mindig elrepül, ha bántjuk egymást, ha irigykedve figyeljük a mások örömét.

Ezt követően lépett Lazók Zoltán polgármester a mikrofonhoz, hogy köszöntse az ünnepelteket, s a karácsonyi jókívánságok mellett sikeres, örömökben gazdag új évet kívánjon.

Időközben megérkezett a Mikulás is, természetesen nem üres kézzel, hogy a program fénypontjaként mindenkinek személyesen adja át a Vöröskereszt és az önkormányzat ajándékcsomagját.

2017. december 19., 08:58