Csülkök, lapockák, füstölt finomságok puhultak a káposztában, mellette forralt bor és tea melegedett szombat délelőtt a főtéren, ahol immár harmadik alkalommal szervezte meg karácsonyi szeretetvendégségét az Oroszlányi Lokálpatrióta Kör.

Ahogyan azt Opsuszta Csaba főszervező megfogalmazta: elsősorban egyedülálló, nyugdíjas, illetve idős házaspárokat vártak nagy szeretettel, anyagi helyzettől függetlenül az ételosztásra, mert, mint azt hangsúlyozta, nem adományt kívántak adni, hanem meglepetést készítettek karácsonyra Oroszlány szépkorú lakóinak, aminek elosztásában komoly szerepet vállaltak az Oroszlány Barátainak Köre és a Bányász Nyugdíjas Szakszervezet aktivistái.

- Nem említenék neveket, de mindenképpen ki kell emelnem, hogy mind több támogató áll az akció mögé. Sokan jöttek ki a főtérre most is meglátogatni a csapatunkat, s mint az látható, kezükben naranccsal, süteményekkel, édességekkel. Mindenkit szeretettel fogadtunk egy kis pogácsára, forralt teára, borra, igazi kötetlen együttlétre, beszélgetésre, s azt gondolom, ez a „kísérőprogram” is bizonyította: mind magasabb szintre jut kezdeményezésünk – mondta Opsuszta.

A főző, előkészítő csapatot – köztük a felvidéki motoros klub tagjait, akik természetesen nem üres kézzel érkeztek – a délelőtt folyamán felkeresték a város vezetői, többen a képviselő-testület tagjai közül, és nem utolsó sorban a település polgárai, meghitt, karácsonyi hangulatot teremtve Oroszlány központjában.

2017. december 23., 18:05