Nem maradtak ki az élményből azok, akik nem jutottak jegyhez szombaton a Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar újévi koncertjére, hiszen az együttes YouTube csatornáján élő, egyenesben követhették az eseményeket.

Carl Orff Carmina Burana-jának O Fortunata részletével indult az est a művelődési központ színháztermében, majd Lazók Zoltán polgármester lépett a mikrofonhoz, aki köszöntőjében kiemelte: már 2016. is az elismerések éve volt a Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar életében. Többek között bekerültek a megyei értéktárba, a Megyei Príma-díjon aranymedált kaptak, a 11. Nemzetközi Fúvószenekari Fesztiválon kimagasló színvonalúra értékelték az együttes teljesítményét, december elején pedig a zenekar Komárom-Esztergom Megyéért kitüntetésben részesült. Tartalmas, izgalmas, programokban gazdag volt számukra 2017. is. Májusban az együttes térzenéjével vette kezdetét Bajnán a Megyei Értéktár Nap. Hangszersimogatóval és filmzenékkel kedveskedtek a fiataloknak a gyermeknap alkalmából, ott voltak a Szent Borbála emlékmű avatásánál, a bányásznapi koszorúzásnál, megszervezték a Bányász Zenekarok Találkozóját, rendszeres fellépői voltak a városi rendezvényeknek, az pedig külön öröm, hogy újra birtokba vehették hagyományos próbahelyüket a Bányász Klubban. Ősszel aztán külföldre is ellátogattak, és a Nagykárolyi Városi Színházban adtak koncertet.

- Bebizonyosodott az is, hogy mindazon értékek mellett, amelyek zenekarként ismertté tették az együttest, igazi, összetartó közösséget is alkotnak a muzsikusok, ami mai világunkban hatalmas kincs – fogalmazott a polgármester.

Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő és Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke szintén méltatta a zenekar munkásságát, amit az új dirigens, Román Géza vezényelt, új számokkal gazdagítva a repertoárt.

Az újévi koncertet, amin jelen volt a város gazdasági, kulturális és politikai életének számos reprezentánsa, Werenka Vilmos Oroszlányi indulója zárta szombaton.

2018. január 08., 06:17