A tavalyi évhez hasonlóan, pénteken is több mint száz adag gulyással várták a rászorultakat két helyszínen, a Szociális Szolgálat központjában, valamint a Nyíres dűlői közösségi házban, a Csillag Szolgáltató Központban.

Már fél tizenegykor gyülekeztek ételhordókkal az emberek mindkét helyszínen, akiknek minden bizonnyal jól jött a segítség, ugyanis már karácsony előtt átutalta a kormány a januárban esedékes családtámogatásokat, azaz a családi pótlékot, a gyermekgondozási segélyt (gyes) és a gyermeknevelési támogatást (gyed), így ez év első hónapjában szűkebb lett a családok költségvetése.

Mint arról már több alkalommal beszámoltunk, a szolgálat munkatársai – mindennapos feladataik ellátása mellett - rendszeres akciókat szerveznek, illetve bonyolítanak annak érdekében, hogy segítsenek az önhibájukból, vagy azon kívül krízishelyzetbe került embereken. A tartós élelmiszerek, ruhák, játékok és egyéb adományok gyűjtése és elosztása mellett, rendre több más akciót is koordinálnak, mint tették ezt péntek délben is.

2018. január 27., 12:40