Ismerkedés, a személyes párbeszéd, a kapcsolatok elmélyítése. Ez volt a célja 2016 novemberében az első alkalommal megszervezett vállalkozói fórumnak, amit tavaly már rendszeres találkozók követtek.

Közel 40 helyi vállalkozó ült le hónapról hónapra beszélgetni, informálódni. Volt szó az ipari parkról, a pályázatokról, a munkaerőről, a kisvállalkozások támogatásáról, a közlekedési kapacitás elégtelenségéről, a piacképes szakmai képzés rendezetlenségéről, a vendég munkaerő elhelyezésére alkalmas szálláshelyek hiányáról, és még sok mindenről. Az említettek mellett a résztvevők Lazók Zoltán polgármestertől – aki minden programon részt vett – első kézből kaptak tájékoztatást az önkormányzati munkáról.

A felmerült témák, kérdések és javaslatok alapján határoztak úgy a szervezők, hogy 2018-ban megtoldják a fórumot egy plusz szolgáltatással, és mini-tréningeket is csatolnak a rendezvényhez, így a pénteki esemény vendégei a pénzen kívüli motivációs eszközökről, a munkaerő megtartás új útjairól hallhattak előadást Sugta Klára trénertől.

2018. január 27., 12:43