Megtelt a művelődési központ kamaraterme tagokkal és támogatókkal kedden este, hogy együtt értékeljék az elmúlt évet, s tervezzék meg az ideit az Oroszlány Barátainak Köre éves közgyűlésén.

Az ülésen, amin ott volt Rajnai Gábor alpolgármester és File Beáta jegyző is, Fátrai Erzsébet elnöki beszámolójában felidézte 2017. legkiemelkedőbb eseményeit, köztük a háromnapos „Farsang Farkát”: a közösségi disznóvágást, az asszonybált és a kiszebábégetést.

Emlékezetes programjaik között volt még a nőnapi bál, az Idősek Akadémiája előadássorozat, a Múzeumok Éjszakája, a Civileké a Ház bemutató, a Falunapi részvétel, a Családi Nap, s nem utolsó sorban a Télfesztivál előkészítése, benne az Adventnyitástól Karácsonyig rendezvénysorozattal.

- Ami az idei évet illeti, az Oroszlány Barátainak Köre hagyományos eseményei mellett a helyi igények és lehetőségek figyelembevételével, a nemzedékek közötti szoros együttműködést, összefogást és az egészséges lokálpatriotizmust, valamint a város, környezete értékei iránti fogékonyságot és a felelősségtudatot kívánja erősíteni – fogalmazott Fátrai Erzsébet.

Részt vesznek a települési, térségi, megyei, regionális civil szakmai fórumokon, társadalmi és egyéb rendezvényeken. Céljaik megvalósításához szükséges anyagi fedezetet tagdíjakból, pályázatokból és egyéb támogatásokból biztosítják. Rendezvényeik nyilvánosak, és a különböző helyszíneken, más-más közösségek bevonásával valósulnak meg. Az egyesület, folyamatosan végez és fogad önkéntes munkát.

Tisztújításra is sor került az ülésen, ahol mostantól Vörös Evelin lemondását követően, Kiss Gyöngyvér erősíti az egyesület elnökségét.

2018. február 07., 10:30