Tizenöt pontban foglalta össze az elmúlt hetek eseményeit Lazók Zoltán polgármester a képviselő-testület keddi ülésére.

Mint az az előterjesztésben olvasható, a Majk és a Vértes turisztikai tevékenységeinek összehangolása az Oroszlányi Bányászati Múzeum komplex fejlesztésével című projekt keretében az engedélyezési eljárás hamarosan lezárul, melyre a statikai okokból bontandó volt kazánház épületének helyén kialakítandó, a volt porta épülettel összekötendő új fogadóközponti épület építése okán volt szükség. Az építési engedély birtokában indítható meg a generál kivitelező kiválasztására vonatkozó közbeszerzési eljárás. A fejlesztés kiállítási részéhez kapcsolódó forgatókönyv és múzeumi fejlesztési koncepcióanyag is hamarosan elkészül, mely alapján pontos költségkalkuláció áll majd rendelkezésére a LÜN Kft-nek a fejlesztés bekerülési költségeinek megállapításához.

Az oroszlányi bölcsőde működési feltételeinek fejlesztése című projekt keretében mind a 7 részajánlat-tételi területen sikerült eredményt hirdetni, így 2018. január 31-ig minden vállalkozási szerződés aláírásra került. A vállalkozók 2018. március 31-ig kötelesek leszállítani a megrendelt eszközöket.

A képviselő-testület korábbi döntésének megfelelően 2017. szeptemberében áttelepítésre került a térfigyelő kamerarendszer az oroszlányi rendőrkapitányságról a polgármesteri hivatal épületébe, így a rendszer üzemeltetését és kezelését a közterület-felügyelet végzi. Rövid idő alatt megmutatkoztak a rendszer hiányosságai. Mivel egyes kamerák meghibásodtak, illetve több rendszerelem is elavult, a hivatal munkatársai javaslatot tettek a rendszer korszerűsítésére, melyet a közbeszerzési munkacsoport támogatott. Ennek köszönhetően a közbeszerzési eljárás során nyertes vállalkozó által megkezdődött a rendszer fejlesztése. A városba bevezető útszakaszokra, valamint a kamerák látószögeinek környezetében figyelemfelhívó táblák kerültek kihelyezésre, melyek tájékoztatják a városba érkezőket, a képfelvevők által megfigyelt területre belépő személyeket a kamerák kihelyezéséről.

A kamerarendszer működtetésének célja továbbra is a közbiztonság növelése, a közterület általános rendjének biztosítása, a térfigyelő kamerarendszer által lefedett területen található vagyon megóvása, felügyelete, a felügyelet tevékenységének, a rendőrség bűnmegelőző-, bűnüldöző munkájának segítése, a lakosság, a városban dolgozók, a városba látogatók biztonságérzetének növelése, a jogsértések visszaszorítása – áll a két ülés közötti tájékoztatóban, amelyet követően még több mint egytucat előterjesztést tárgyalt a grémium.

Többek között szó volt a város külterületeire és garázstelepeire vonatkozó kommunális hulladékszállítási rendszer átalakításáról, az önkormányzati tulajdonú bérlakások 2017. évi üzemeltetéséről, s nem utolsó sorban az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár 2017. évi tevékenységéről.

Az ülés teljes anyagát az Önkormányzat menüpontban tekintheti meg!

2018. február 28., 06:14