Rendhagyó programjához érkezett szombaton a művelődési központ Én Zeném sorozata, hiszen míg eddig általában a meghívott vendég az általa kedvelt dalokból válogatott, addig most élő kocertet adott egy tehetséges színészkvartett.

Adorjáni Bálint, Jankovics Péter, Lazók Mátyás és Orosz Ákos a Dosztojevszkij által írt, és általuk újraértelmezett Karamazov testvérek című darabbal járják a stúdiószínpadokat, amit eddig mintegy félszáz alkalommal vittek színre. Bár mint hangsúlyozták, nem zenészek, ennek ellenére több betétdalt is írtak az adaptációhoz, mert mint elhangzott, a számok ráerősítenek a megszemélyesített karakterekre.

Ahogyan az egyik kritika a darabról fogalmazott: „A kiváló színészi játékon kívül az előadásból leginkább a zenét szeretném kiemelni. Ez a négy fiú, Adorjáni Bálint, Jankovics Péter, Lazók Mátyás és Orosz Ákos, nemcsak nagyszerű színészi játékával, hanem a saját maguk által írt dalokkal is elvarázsolják a nézőt. Viccesek, komolyak, meghatók, szeretni valóan emberiek, testvéreink nekünk ők a Zűrben, amit egyébként általában életnek szokás nevezni.”

Innen jött az ötlet továbbgondolása, és készültek újabb és újabb számok. Ezek keletkezéséről, az alkotómunka folyamatáról, a hangszerelésről is meséltek a szombati bemutató előtt, majd kézbe vették hangszereiket, s valóban viccesek, komolyak, meghatók, szeretni valóan emberiek voltak a közönség nagy örömére.

2018. március 11., 12:05