Két támadás után 5:0 állt az eredményjelzőn, de gyorsan jött a vendég válasz és egyenlítés, sőt, a negyed második felében a miskolciak a vezetést is átvették, 22 pontot berámolva a hétvégi mérkőzésen. Innentől azonban végig a hazaiak akarata érvényesült, kitűnő védekezést produkálva a meccs hátralévő harminc percében, amihez fegyelmezett támadójáték párosult.

Kiss Ádám remekül lépett be kétszer is az alapvonalon, Sömenek egy, Madár két triplát süllyesztett el, Kovács is bejelentkezett két remekbe szabott betöréssel, ami kilenc egységnyi előnyt eredményezett félidőre.

Fordulás után tovább nőtt a különbség, Sömenek többször is jól lépett be palánk alá, a társak pedig szép leosztásokkal jutalmazták ezért, Illés is egyre agilisabb játékot mutatott. Mégis ezen szakasz végén életjeleket mutatott a MEAFC, hosszú idő után először kerültek tízen belülre.

Sőt, a záró etap elején alaposan ráijesztettek az oroszlánokra, 61:56-os állást mutatott ekkor a tábla. Ami viszont ezután következett, arra senki nem számított, az addig sem alacsony fordulatszámú meccsen az OSE tudott még egy fokozatot feljebb kapcsolni. Remek siker volt fegyelmezett játékkal és olykor látványos megoldásokkal, határozott, kemény védekezéssel.

Vavra András: „Az első negyed gyengébb védekezése után remekül állítottuk meg a miskolciak támadásait, igazi csapatmunkát mutatva mindenki beletette a magáét. Voltak kiváló egyéni teljesítményeink, de ez mind a csapatmunka eredményeként valósulhatott meg, 23 gólpasszunk is ezt mutatja. Örülök, hogy a meccs nagy részében fegyelmezetten támadtunk, jól használtuk ki az ellenfél gyengeségeit, a korábban említett nagyobb egyéni felelősséget mindenki átérezte, amiben tudta ezen az estén segítette a csapatot. Gratulálok a srácoknak, szép győzelem volt."

OSE Lions – MEAFC 81 - 62 (21 -22, 20 - 10, 18 - 18, 22 - 12)
Helyszín: Oroszlány (786 néző)
Játékvezetők: Jurák, Józsa, Horváth
OSE: Kovács 20, Zsíros 4, Bödör 4, Illés 19, Madár 9/9,
Csere: Sömenek 20/6, Kiss Á. 5, Bogatin 2, Schuj -
Jók: Kovács, Illés, Madár, Sömenek
Edző: Vavra András
Másodedző: Mócsai Milán

Kép-szöveg: OSE Lions

2018. március 19., 06:04