Tavaly mérte fel egy kérdőíven az önkormányzat az intézményi étkeztetésben résztvevő diákok körében a minőséggel, változatossággal, mennyiséggel, az étkezés körülményeivel kapcsolatos véleményeket, amelyek eredményét hétfőn délután ismertette File Beáta jegyző a városházán.

Az eseményen ott voltak Lazók Zoltán polgármester és Rajnai Gábor alpolgármester mellett az érintettek képviselői, az intézmények vezetői, valamint a szolgáltató szakemberei is.

Oroszlányban jelenleg a három általános iskolában és a gimnáziumban 1409 fiatal tanul, és 57%-uk veszi igénybe a menzát. A diákok a kérdőívekre adott válaszokban elsősorban a főételek változatosságát, az ételek ízesítését, a divatos ételek (pizza, hamburger, gyros) hiányát, és az éttermi körülményeket kifogásolták.

Az ülésen résztvevő Bakos Tamás, a városban 12 éve szolgáltató cég vezetője ígéretet tett több megfogalmazott panasz orvoslására, majd a Török Andrea dietetikus a diétás étrend biztosításának nehézségeiről tájékoztatta a jelenlévőket.

Mint elhangzott, Oroszlányban is megtörtént a diétás konyha kialakítása, diétás szakács is rendelkezésre áll, azonban az igények kielégítése rendkívül sok problémával jár, hiszen számtalan allergiát okozó anyagra, illetve intoleranciára kellene tekintettel lenni. A jogszabályi előírások szerint 14 anyagra vonatkozóan kötelező a diétás menüt kialakítani, de ezek elkülönítése, tárolása, dobozolása és névre szóló kiszállítása rendkívüli feladatot ró a közétkeztetésben résztvevő szakemberekre.

2018. március 20., 06:31