Bár eredetileg nem így szerepelt a tervekben, végül két rendezvénnyel is meg kellett birkóznia a művelődési központ munkatársainak szombaton. Ugyanis nem csak a Civileké a Ház zárására került ott sor, hanem a szabadtéri színpadnál a nemzetközi romanapra is.

Az egyhetes civil kavalkád végét a családi programok uralták. Délelőtt útrakeltek a természetjárók és az Oroszlányi Tekergők kerékpárosai, és ekkor startoltak el az embert próbáló Vérkör indulói. Utóbbi egy egyénileg és teljesítménytúraként is teljesíthető éremszerző körtúra, ami 77 km-es úttal járja be a Vértes kevésbé ismert és látványos részeit.

Délután a RáHangoló csapat előadásában Saint-Exupéry „A kis herceg” című darabját tekinthették meg az érdeklődők a művelődési központban S. Halász Károly zenéjével és a Silhouette Balett táncosaival, miközben a nemzetközi romanap műsorfolyama is megkezdődött.

A cigányság ünnepének vendégeit Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő és Lazók Zoltán polgármester köszöntötte, de ott volt Popovics György, megyei közgyűlési elnök is. A világot jelentő deszkákra pedig sorban érkeztek a helyi hagyományőrző fellépők mellett olyan ismert előadók, mint a Harmonikás Mário, Lakatos Dezső, illetve a Karaván Family.

2018. április 09., 06:31