Világméretekben a 48. Föld Napjáról emlékeztek meg a hétvégén. Az ehhez kapcsolódó programokat Magyarországon a 28. alkalommal rendezték meg.

1970. április 22-én Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató mozgalmat indított el a Föld védelmében. Azóta a diákból az alternatív energiaforrások világhírű szakértője lett. Már mozgalmának megindításakor több mint 25 millió amerikai állt mögé, ma pedig szinte az egész Földre kiterjed az általa kezdeményezett mozgalom. Ezernél több szervezet vesz részt benne. A Föld Napja célja, hogy tiltakozó akciókkal hívják fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Magyarországon 1990 óta rendezik meg.

Településünkön is több intézmény, civil szervezet hirdetett hulladékgyűjtési, környezettisztító akciót. Többek között a Hunyadi iskola szervezett programot a fiataloknak, 20-án a gimnázium a témához kapcsolódó akadályversennyel készült a Vértes, Gerecse, Bakony témakörökben, hétfőn és kedden előbb az Eötvös, majd a Hamvas zöld parkjait, területeit rakták rendbe az Oroszlány Barátainak Köre önkéntesei a diákokkal együtt.

2018. április 25., 06:04