Különleges vendég járt városunkban a hét elején, akinek hobbija a településeken található kocsmák felkeresése. Eddig 9 ország, 100 településének több mint ezer műintézményét kereste fel, s örökítette meg élményeit blogoldalán: www.kocsmaturista.hu.

Csanádi Tibor "Kocsmázva utazni, utazva kocsmázni" jelszó alatt szenvedéllyel keresi fel a városokat, fotózza és gyűjti az ottani kocsmai életképeket.

A folyamatos kocsmatúra lényege, hogy hírét vigye különböző városok különböző kocsmáinak. Fő célkitűzése, hogy feltérképezzen minden érdekes italkimérőt és intenzív kocsmaélettel rendelkező várost. Május 1-én Oroszlány lett a századik ilyen város. Településünkön 8 helyszínt (EnBo's, Luxor, Városkapu, V8, Hegyalja, Borostyán, Czermann, Piac büfé) tekintett meg és fotókkal illusztrálva vette fel őket gyűjteményébe.

- Több mint 1200 kocsma, 100 település, 9 ország van mögöttem. Kocsmaturista vagyok. Mit jelent ez? Kocsmáról kocsmára járok felfedezni. Nem a következő pohár alját keresem elsősorban, hanem a következő kocsmát! Szeretem a társadalmi életnek ezt a minden másnál spontánabb, árulkodóbb intézményét. Vallom, hogy egy város és egy ország szellemisége az egyik legteljesebb, legdirektebb és legőszintébb képet magáról a különféle kocsmáinak körképével rajzolja és az ottani beszélgetésekkel tárja fel. – vall hobbijáról.

2018. május 04., 06:09