Hatvankilenc végzős diák járta be utoljára az alma mater folyosóit és osztálytermeit szombat délelőtt a gimnáziumban, hogy elbúcsúzzon az évekig második otthonként szolgáló intézménytől.

A ballagókat szülők, rokonok, barátok tömege várta az udvaron, ahol elsőként Lazók Zoltán köszöntötte őket: Tervekkel, álmokkal, vágyakkal telve álltok most itt, de talán még nem értitek mi értelme volt az elmúlt évek erőfeszítéseinek. Mi értelme volt a sok tanulásnak, a sok próbatételnek és kihívásnak. Nem baj, ha így érzitek. Többet kell ahhoz élni és tapasztalni, hogy igazán felismerjétek az iskola, a műveltség, a helyes magatartás elsajátításának jelentőségét. Ne keressétek tehát az igazi munka és teljesítmények nélkül kiadott bizonyítványok csalóka világát. A sikerért, a tudásért mindig meg kell dolgozni. Igyekezzetek megérteni mindent, de egy-egy területen mélyedjetek el az átlagosnál jobban. Ettől lesztek egyediek, érdekesek. Sose legyetek szürke átlagemberek.

Radványiné Varga Andrea igazgató búcsúztatóját követően a tizenegyedikesek átvették az iskola zászlóját a végzősöktől, majd a hagyományoknak megfelelően a jutalmak, és a Hamvas Béla emlékplakettek átadásával zárult a gimnázium ballagási ünnepsége.

2018. május 06., 07:16