Bár még nem indult be az igazi nyári turistaidény, jól kezdődött a szezon a Bányászati Múzeumban. Míg például 2014-ben a nyitvatartás 8 hónapja alatt három és félezren voltak, addig idén eddig közel ezren váltottak belépőt – tájékoztatott Mike István, a kiállítóhely vezetője csütörtökön, aki hozzátette, hogy 386-an a múzeumi vasúton is utaztak.

A szerelvényt éppen ezekben a napokban festik és újítják fel a hozzátartozó csillével, valamint szó van 2 utaskocsi beszerzéséről is.

Szintén a látványosságok számát növeli a bányamentő autó, ami ma már rendszámmal rendelkezik a teljes rekonstrukciót követően, és nagy népszerűségnek örvend a kilátó is.

A hónap végén komoly munkálatok kezdődnek az intézményben: „Majk és a Vértes turisztikai tevékenységeinek összehangolása az Oroszlányi Bányászati Múzeum komplex fejlesztésével” című TOP-os pályázattal 500 millió forintos támogatást nyert el Oroszlány, aminek keretében – többek között - fogadóközpont kerül kialakításra, megújul a kiállítótér, bővül a parkoló, kiépül a kapcsolat a „Grófi úthoz”, térvilágítás, kerítés, játszótér teszi teljessé a komfortot.

Éppen a felsoroltak miatt a hétfői szünnap mellett, kedden is csak előzetes, telefonos bejelentkezés alapján tudják fogadni a vendégeket, a többi napon azonban zavartalanul látogatható a múzeum.

2018. május 11., 05:51