Szentmisével kezdődött péntek délelőtt a megye tűzoltóinak és katasztrófavédelmi dolgozóinak Szent Flórián napi ünnepsége az esztergomi bazilikában, aminek külön hangsúlyt adott egy nevezetes évforduló, hogy 150 évvel ezelőtt alakult meg a település tűzoltósága.

Az eseményen részt vettek a megyei önkormányzat és a kormányhivatal képviselői, a rendvédelmi szervek és társszerveinek vezetői, a helyi védelmi bizottságok elnökei, polgármesterek, tűzoltóparancsnokságok, -egyesületek képviselői, az együttműködő partnerek és cégek képviselői is.

Az ünnepségen Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese köszöntötte az ünnepelteket és a meghívott vendégeket, aki többek között szólt a katasztrófavédelem fejlesztéseiről, modernizációjáról. Beszédében hangsúlyozta Szent Flórián példamutatását, s azt, hogy az egyik legfélelmetesebb elemi erőtől, a tűztől való rettegés keltette életre Flóriánnak a "tűz katonájának" kultuszát.

A rendezvény hagyományos befejezéseként az országos, megyei és önkormányzati kitüntetések és jutalmak átadására került sor, amelynek keretében Becker Krisztián, az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltóság lánglovagja vehette át az elismerést Lazók Zoltán polgármestertől.

2018. május 12., 10:07