Hír | Intézmény

A mai napon eljött a számadás ideje. A bizonyítványban lévő jegyek, értékelések egyértelművé teszik, hogy mit sikerült elérnetek a tanév során. Tudom, hogy többségetek örömet, büszkeséget szerzett szüleinek. Sokat és keményen dolgoztatok, és eljött a jól megérdemelt pihenés ideje.

Eljött az ideje, hogy azok a dolgok, amelyeket tanultatok valamiképpen leülepedjenek annyira, hogy szeptemberben ismét legyen hely az új és érdekes tananyag számára. Ezért aztán kapcsolódjatok ki, pihenjetek sokat, de ne unatkozzatok – ezekkel a jó tanácsokkal bocsátotta útjára Lazók Zoltán polgármester csütörtök délután a Hunyadi iskola diákjait a tanévzáró ünnepségen, amelyre szülőkkel, rokonokkal, ismerősökkel telt meg az intézmény udvara.

Ötszázhetven fiatal zárta tanévet a Hunyadiban, köztük 66 végzőssel. Sajnos utóbbiak közül négyen javítóvizsgára lettek kötelezve. Jól alakult viszont a felvételi statisztika, hiszen 31-en gimnáziumban, 13-an szakgimnáziumban, míg 22-en szakiskolában folytatják szeptembertől tanulmányaikat, vagyis mindenki tovább tanul – már amennyiben sikeres lesz a 4 fő pótvizsgája. 68%-kat az első helyen megjelölt iskola fogadta be.

Sikeres és eredményes évet tudhat maga mögött az intézmény – tudtuk meg Mészárosné Fehérvári Mónika igazgatótól, és jó hír az is, hogy nem csökken a tanulói létszám a következő tanévben sem, ugyanis 67 kis elsős ül a padokba a 2018-2019-es oktatási-nevelési évben.

2018. június 22., 07:07