Jozef Belicky és Lazók Zoltán polgármesterek látták el kézjegyükkel pénteken azt az együttműködési megállapodást, mely meghatározza az idei év közös feladatait és programjait.

Újabb évre hosszabbították meg a két testvérváros, Vágsellye és Oroszlány kooperációs szerződését. A most aláírt dokumentumban két város vezetői kijelentik, hogy az eddigi pozitív tapasztalatok alapján a továbbiakban is szándékukban áll folytatni a kölcsönös baráti kapcsolatokon alapuló együttműködést. A testvérvárosok célja a baráti kapcsolatok elmélyítése elsősorban a közművelődés, kultúra, sport és az önkormányzatok tevékenységi területén – különös hangsúlyt fektetve a tapasztalatcsere lehetőségeire.

Az együttműködési megállapodás fontos részét képezi az információáramlás biztosítása mindkét város nyilvánossága felé. Ennek meghatározó eleme a partnervárosok képviselőinek személyes találkozói, valamint a társadalmi és civil szervezetek képviselőivel való kapcsolat bővítése és elmélyítése. Folytatódnak a hagyományos programok, amelyek évek óta összekötik a két település önkormányzati hivatalait, kulturális és oktatási intézményeit, civil szervezeteit.

2018. június 23., 09:55