Ha minden a tervek szerint halad, június 26-án este 8 óra körül visszaérkezik Balatonalmádiba a tatabányai Barnáné Susa Éva és Dani Marianna, valamint az oroszlányi Tóth Tímea. Oda, ahonnan június 22-én elindultak, hogy 5 nap alatt gyalog megkerüljék a Balatont.

Bár a három hölgy kerékpárral már kétszer is legyűrte a több mint 200 kilométeres távot, a Tóth Tímeában 2 éve megfogalmazódott gondolat eleinte merész vállalkozásnak tűnt számukra, de – mint a mögöttük álló napok is igazolják – nem teljesíthetetlen.

Valamennyien egyetlen hátizsákkal vágtak neki a lelket és testet egyaránt próbára tevő „túrának”, s ahogy Barnáné Susa Éva az egyik pihenő során elmondta, a legnehezebbek a koraesték, amikor már „csak” 5-10 kilométert kell legyűrniük a napi célig. Az biztos, hogy a fizikai erőnlét mellett leginkább kitartást igénylő vállalkozás igen jól sikerült főpróbaként kerülhet be a kolléganők 2018-as naptárába, hiszen mindannyiuk szeme előtt az El Camino lebeg.

A magyar tenger partján a velük találkozó ismeretlenek elismerése, buzdítása is idézte a több mint 700 kilométeres zarándokutat, melynek majd külön-külön vágnak neki, hiszen – ahogy már korábban többen is megfogalmazták – a zarándoklat lényege abban rejlik, hogy egyedül kell végigjárni az utat, békességben és harmóniában a világgal, megszabadulva a gondoktól, problémáktól. Azonban sohasem vagyunk egyedül, mert együtt vagyunk a természet ezer csodájával, s mert előttünk is, és utánunk is sokan járnak az úton...

2018. június 26., 12:32