A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés a megye gazdasági életének kiemelkedő gazdasági szervezetei tevékenységének elismerésére 2004-ben megalapította a Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért Kitüntető Címet, amelynek különdíját Lazók Zoltán polgármester vehette át csütörtökön Ipari Parkunk 2017-es teljesítménye alapján.

Tata adott otthont az idei díjkiosztónak, ahol a megye polgármesterei, állami hivatalvezetői, rendészeti és katasztrófavédelmi igazgatói mellett ott volt Bitay Márton Örs, az állami földekért felelős államtitkár, Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára, Czunyiné Bertalan Judit és Bencsik János országgyűlési képviselő, valamint Popovics György megyei közgyűlési elnök.

Míg 2007-ben Oroszlány Ipari Parkjában15 kisebb-nagyobb vállalkozás 100 milliárd forintot kevéssel meghaladó árbevételt tudott elkönyvelni, addig tíz évvel később ez az összeg 300 milliárd felett volt. Jelenleg 24 vállalkozás működik a ma már Tudományos és Technológiai Park nevet kiérdemlő területen, ahol 2017-ben 23 milliárdos új beruházás valósult meg. Az elmúlt évtizedben a foglalkoztatottak száma 2 ezerről 4,5 ezerre emelkedett.

Megyei összehasonlításban a legnagyobbak közül a BorgWarner harmadik, a Suez Water Technologies and Solutions tizenegyedik, a Wescast tizenötödik, míg a BorgWarner TTS a huszonnegyedik az árbevételi rangsorban.

2018. június 29., 06:21