Csapó Károly, a tizenkilencszeres válogatott labdarúgó volt a vendége a szerdai Műélmény Kávézónak, aki elsősorban az 1978-as argentin világbajnokság eseményeit idézte fel beszélgetőpartnerével, Nagy Csabával.

Szurkolók, sportvezetők várták a művelődési központban a vendéget (képünkön középen), aki válogatott pályafutása során egyetlen gólt rúgott, azt is a VB-n, a házigazdák ellen.

Csapó felidézte a 40 évvel ezelőtti kontinensviadal előzményeit, az edzőtábort, majd az angolok elleni utolsó felkészülési meccset, ami nem jó előjellel szolgált, hiszen a 4:1-es vereséggel végződött.

Argentínában egy kollégiumi színvonalú szálláshelyen helyezték el a csapatot, ahonnan nem mehettek ki, így nem éppen jó hangulatban teltek az utolsó napok, majd jött a mérkőzés a rendező ország ellen, 2:1-es vereséggel. Csapó Károly a 10. percben megszerezte a vezetést. Hamar egyenlítettek az argentinok (konkrétan Leopoldo Luque), a 84. percben aztán Daniel Bertoni keresztülhúzta góljával a reményeket, vereséggel kezdtek a magyarok. Ezt követte a 3:1-es olasz-magyar, végül a 3:1-es francia-magyar – amiket video bejátszások elevenítettek fel.

A világbajnokság után Baróti Lajos szövetségi kapitány lemondott. Csapó Károly, aki 1974-1982. között a Tatabányai Bányász csapatát erősítette, azon kevesek közé tartozott, akinek sikerült külföldi szerződéssel Franciaországba, a Toulouse csapatához szerződni, ahol két évet (1982-1983.) focizott, ezt követően 1983-1986-ig a Grenoble együttesét erősítette.

2018. július 05., 10:17