Fagyasztott zöldség és zöldségkeverék tételek visszahívását rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Listeria monocytogenes baktérium egy erőteljes változatának lehetséges jelenléte miatt.

Az érintett vállalkozás a partnereit értesítette, a különböző márkájú termékek forgalomból történő kivonását Európa szerte megkezdték. A Nébih kéri a vásárlókat, hogy figyeljék az üzletekben kihelyezett tájékoztatókat, valamint a (nem fogyasztásra kész) fagyasztott zöldségeket alaposan főzzék át felhasználás előtt.

A Penny Market csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Greenyard Kft. által előállított Jégkert/Felco márkájú fagyasztott zöldségeket a gyártó elővigyázatosságból visszahívta. Az élelmiszerlánc minden érintett terméket visszahív üzleteiből, függetlenül azok minőségmegőrzési idejétől. Az érintett termékek bármelyikét a társaság bármelyik üzletébe blokk nélkül visszavihetik a vásárlók, a teljes vételárat visszatérítik számukra.

A SPAR Magyarország tájékoztatja a közvéleményt, hogy a vállalat nem áll kapcsolatban a Greenyard Frozen Hungary Kft.-vel. A mai napon azonban olyan információk birtokába jutott cégünk, miszerint két partnerünk, a Maresi Foodbroker Kft. által forgalmazott egyes Iglo márkájú fagyasztott zöldség és zöldségkeverék termékeket, valamint a Jász-Tész Kft. által forgalmazott egyes salátákat és salátakeverékeket a Greenyard Frozen Hungary Kft. gyártotta. Ezen információ alapján a SPAR Magyarország elővigyázatosságból, a felelős forgalmazói magatartás szabályait betartva úgy döntött, hogy azonnali hatállyal zárolja és visszahívja az érintett termékeket, amelyek azonban hőkezelést követően biztonsággal elfogyaszthatók. Vásárlóink az alábbiakban felsorolt termékeket blokk nélkül is visszavihetik bármelyik magyarországi SPAR, City SPAR, INTERSPAR, SPAR partner, SPAR market, SPAR express, valamint DESPAR áruházba és a vételárat számukra visszafizetjük.

A Tesco a számára kiemelten fontos a vásárlók biztonsága és egészsége, ezért a hatósági határozatnak megfelelően az áruházlánc a mai nappal, azonnali hatállyal elrendeli a Greenyard vállalat által gyártott és az érintett lejárati idővel rendelkező gyorsfagyasztott termékek polcról való levételét és vásárlóktól való visszahívását. A terméket bármely áruházban, a blokk bemutatásának hiányában is visszavesszük. Kérjük, visszaváltási szándékukat a Vevőszolgálaton jelezzék.

Tizenhárom terméket vont ki üzleteiből az Aldi – közölte az áruházlánc. A társaság a Greenyard által előállított, az üzleteiben Gartengold márkanéven forgalmazott fagyasztott zöldségeket távolította el az áruházak polcairól. Az Aldi közlése szerint a vásárlók a termékek bármelyikét lejárati időtől függetlenül bármely üzletükbe visszavihetik, az áruház a vásárlást igazoló blokk nélkül is visszatéríti a termék árát. A visszahívott termékeket a Greenyard Hungary Kft. a bajai üzemében gyártotta, a termékek csomagolásán a forgalmazó, a Hungarofreeze Kft. szerepel.

2018. július 07., 12:33