A Széchenyi 2020. program keretében az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. 57,25 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az „Új fogyasztói hőközponti blokkok telepítése és a városi hőfogadó korszerűsítés az oroszlányi távhőrendszerben” elnevezésű, KEHOP projekt megvalósítására.

A beruházás összesen 114,51 millió forintból valósult meg, amit 50%-ban az Európai Unió, a fennmaradó részt pedig az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. finanszírozott. A projekt támogatási összegéből az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. részesült az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság konzorciumi vezetésével.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében történő beruházás célja az oroszlányi távhőrendszer 12 db fogyasztói hőközpont, valamint városi hőfogadó elavult berendezéseinek korszerűsítése, ezáltal új hőközpontok kialakítása.

A kivitelezési munkák 2018. március végéig tartottak, melyet követően a projekt záró elszámolására 2018. júliusában kerül sor.

A projektről további információkat a http://www.osztavho.hu/hasznos-informacio/kehop-5-3-1-17-2017-00018-azonositoszamu-palyazat/ weboldalon érhetnek el.

A kép illusztráció!

Nemzeti Fejlesztési Programiroda

2018. július 12., 12:25