Hét évnyi angliai munkát követően tért haza Szanyi Gábor, aki 2015. óta frontember énekese a Tigroszlán együttesnek, amely augusztusban képviseli Oroszlányt a testvérváros, Końskie kulturális fesztiválján.

A baráti társaság, Gombos-Maller János dobossal, Bognár László basszgitárossal, Nagy Bence Gábor gitárossal és Máté Gábor gitárossal a „fúziósprogresszív rock” néven határozta meg dallamvilágát, amelyben helyet kapnak a klasszikus rock hangzás mellett a jazz, valamint a metál zene elemei is.

- Amikor beszálltam a csapatba, akkor átnéztük, átdolgoztuk az addigi repertoárt, s új dalok is születtek. A régiek így koncertképesebbek, néhol rövidebbek, úgy is mondhatnám, könnyebben emészthetőbbek lettek, ami mindenképpen előnyükre vált, s ezt követően döntöttünk, hogy lemezen is meg kellene örökíteni ezeket – fogalmazott Gábor, aki a kulisszák mögé betekintést engedve azt is elmondta, hogy a felvételek elkészítéséhez felvették a kapcsolatot a Bikini országosan elismert gitárosával, Lukács Petával, aki a művelődési központban állította fel házi stúdióját.

Két nap alatt sikerült 9 számot rögzíteni, amelyek masterelését is Peta végezte, majd 300 példány készült belőle, magánkiadásban. Ez adja a koncertek törzsét, de egyéb kedvencek feldolgozásai is helyet kapnak a programban. A lemez anyagát egyébként bárki meghallgathatja a YouTube portálon.

- Idén három alkalommal léptünk, illetve lépünk hazai közönség elé, ebből kettőt már hallhattak az oroszlányiak, a harmadikra pedig a lengyel koncertet követően, a tervek szerint a Bányásznapon kerül sor – ismertette nyári fellépéseik menetét a Tigroszlán énekese.

2018. július 19., 08:11