A móri Lamberg-kastély Kulturális Központ ad otthont az oroszlányi művész, Sztancsik Zsuzsa kiállításának, amit csütörtök délután nyitott meg Czachesz Gábor, a város alpolgármestere.

Környe, Dad, Kisbér, Bokod, Csákvár – ezek voltak az alkotó tárlatainak helyszínei az utóbbi időben, s mint azt Rajnai Gábor oroszlányi alpolgármester ajánlójában elmondta, az autodidakta festő képeiből sugárzik külön-külön és egyben is az energia, az alkotói lendület, ami hajtja őt, a festőmesterség lázas, szinte türelmetlen birtokba vételének öröme.

- A tájfestészet sosem halhat el: mindig lesz mondanivalója számunkra az életterünket jelentő természetről és az általa kiváltott gondolatokról, hangulatokról. A 21. században, ahol mindenről digitális fényképet készítünk, igazi színfolt a Zsuzsa munkáiban megjelenő egyéniesség. Képeit szívesen ajánlom mindenkinek, aki egy kis kikapcsolódásra, elmélkedésre, szépségre vágyik, mert minden, festményében benne van életigenlése, pozitív gondolatai, optimizmusa, hogy valami többet, személyesebbet adjon – fogalmazott Rajnai Gábor.

Sztancsik Zsuzsa kiállítása közel egy hónapig, augusztus 12-ig látogatható a móri Lamberg-kastélyban.

2018. július 20., 07:19