Huszonegy leendő bajnok számára tart naponta két-két edzést a héten Bagócs János a Chudik Lajos sporttelep közelmúltban megújult súlyemelőtermében.

A szövetség edzőtáborában a 8-15 éves korosztályból 6 lány és 15 fiú emelgeti a tárcsákat, és a helyiek mellett a fővárosból, Székesfehérvárról és Kisbérről is érkeztek fiatalok, akiknek a napi penzumok mellett uszodalátogatás, kirándulások is szerepelnek a programjukban. Mint azt a tréner elmondta, a pénteki zárónapot követően, szombaton Tatabányán területi versennyel zárul a tábor, ahol a gyerekek fejlődését is lemérhetik.

Likerecz Attila, a szövetség utánpótlásért felelős vezetője és Bagócs János tanítványai közül egyébként négy oroszlányi sportoló kapott helyet a hétvégén kezdődő, milánói U15-17-es Európa-bajnokságra készülő válogatottban: Eszenyi Fanni, Szalai Lili, Bimbó Brendom és Huber Bence.

Ottjártunkkor is szorgalmasan emelgették a súlyokat a fiatalok, köztük Varga Virág is, aki a közelmúltban az olimpiai reménységek tornáján 3. helyezést ért el. Aztán egyszer csak az 55 kilós kislány felkapta a 68 kilós súlyt, és egyéni szakítási rekordját megdöntve, sikeresen a feje fölé emelte (képünkön). Ezzel a teljesítménnyel a dobogó legfelső fokára állhatott volna a két héttel ezelőtti megmérettetésen.

2018. július 20., 07:34