Háromnapos tábort szervez július 30-a és augusztus 1-je között az Oroszlányi Szegényeket Támogató Alapítvány a Magyar Zsonglőr Egyesület közreműködésével.

A Cirkusz Tábornak a Gárdonyi sportcentrum biztosít otthont, ahol 12, 10-14 év közötti gyermek sajátíthatja el a zsonglőrködés alapjait, teljes ellátás mellett. 

A Magyar Zsonglőr Egyesület munkatársai nagy tapasztalattal rendelkeznek, egyebek mellett a pesterzsébeti gyermekvédelmi központhoz tartozó kamasz fiataloknak szerveznek cirkuszoktatást, rendszeres fellépéseket, táborokat működtetnek. Az ország számos településén tartanak 3 napos táborokat, mindenhol nagy sikerrel.

A cél nem profi artisták képzése, hanem a személyes és közösségi készségek fejlesztése. A cirkusz eszközei segítenek abban, hogy a fiatalok visszakapják önmagukba vetett hitüket, felismerjék azt, hogy mire képesek, ha megdolgoznak érte. 

A táborzáró napon a tervek szerint a fiatalok műsoros délután keretében mutatják be a tanultakat, ügyességüket és képességüket. Erre várják a szülőket, testvéreket, hozzátartozókat.

2018. július 24., 17:16