Carl Reinecke, Joseph Haydn, Maurice Ravel és Max Bruch művei csendültek fel többek között szombat délután az evangélikus templomban, a nyári koncertsorozat újabb programja során.

A Jean Klára (zongora), Malomvölgyi Márta (oboa, angolkürt), és férje, Saar Berger (kürt) alkotta trió két tagjának is van helyi kötődése: Jean Klárát rokoni szálak fűzik Oroszlányhoz, míg Malomvölgyi Márta itt született 1980-ban. 2004-ben szerzett oboaművészi diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, majd posztgraduális tanulmányokat folytatott a stuttgarti Zeneművészeti Főiskolán. Több hazai és nemzetközi verseny díjazottja, jelenleg a stuttgarti zenekar, illetve a Fesztiválzenekar művésze.

Jean Klára 1977-ben született Sárváron. A Zeneművészeti Egyetemen orgonaművészi-, tanári és zeneelmélet tanári diplomát, majd másodszakon zongorakísérő oklevelet szerzett, jelenleg az egyetem oktatója.

Saar Berger berlini és frankfurti együttesek tagja, rendszeres résztvevője a nemzetközi koncertéletnek, s mesterkurzusokat is tart.

A sorozat következő fellépőjeként az Elekta kamarakórus koncertezik augusztus 19-én az evangélikus templomban.

2018. július 29., 16:00