Ünnepélyes keretek között vágták át hétfő délelőtt a volt Béke szálló megújult épületegyüttesének avatószalagját, amely Fortis néven várja szeptembertől a vendégeket.

Lazók Zoltán beszédében emlékeztetett: sok oroszlányi családnak van emléke az egykori bányászszállóról, hiszen vagy magának, vagy valamelyik rokonának nyújtott otthont az elmúlt évtizedekben.

- Meggyőződésem, hogy jól döntött a képviselő-testület, amikor a leromlott állapotú épület eladásáról döntött, és jó kezekbe került a volt Béke szálló. Legutóbbi látogatásom óta teljes egészében megújult mind kívül, mind belül. Mintegy 280 embernek nyújt majd modern, otthonos elhelyezést, s ez nagyban segít enyhíteni az Oroszlányban kialakult krónikus szálláshiányt. A több mint félmilliárdos, vállalkozói beruházás nemcsak abban segít, hogy az ipari parkban lévő cégek dolgozói színvonalas szálláslehetőséget vegyenek igénybe, hanem az óvárosnak is dísze lett a megújult épület – fogalmazott a polgármester.

Gál Tamás létesítményvezető ismertette az 580 milliós projekt főbb elemeit: 101 szoba lett kialakítva a beruházás során, ezek zömében háromágyas szálláshelyek, de 15 kétágyas appartman is rendelkezésre áll, amelyek a magasabb igényeket hivatottak kielégíteni, beépített fürdővel, WC-vel.

Az épületben még vannak kisebb munkák, majd ezek elvégzését követően, szeptember elején tudják fogadni az első vendégeket a Fortis névre keresztelt szálláshelyen.

2018. július 31., 06:07