Hír | Önkormányzat

Tavaly novemberben kereste meg az önkormányzatot a Párizs melletti Yerres városának egyik civil szervezete kapcsolatfelvétel céljával, majd idén tavasszal egy kulturális szervezet is hasonló szándékát nyilvánította ki – hangzott el a városházán azon a hétfői megbeszélésen, amelyen részt vett Lazók Zoltán polgármester, Rajnai Gábor alpolgármester és File Beáta jegyző mellett Szinyei Melinda, a párizsi Magyarház Egyesület elnöke is.

A Rákóczi Szövetség oroszlányi szervezete és a város képviselői 2009-ben utaztak első alkalommal Franciaországba, hogy a párizsi Magyarház Egyesület és Yerres városának meghívására részt vegyenek a II. Rákóczi Ferenc emlékére megrendezett emléknapon Csáky József szobrász alkotásánál, amit a franciaországi magyar kolónia adományaiból 1937-ben avattak fel. Azóta minden évben delegációval képviseltette magát Oroszlány ezen a rendezvényen.

Mint azt Szinyei Melinda elmondta, Yerres önkormányzata elfogadta azt a határozatot, hogy megkezdjék a tárgyalásokat a partneri kapcsolatok erősítése érdekében. Most ennek tartalmi elemeit kellene megfogalmazni, a kereteit kidolgozni, így az oroszlányi küldöttség szeptemberben már ezen javaslatokkal utazik a Rákóczi emlékünnepségre.

A testvérvárosi kapcsolat felvételéről az oroszlányi testület hozza majd meg a végső döntést.

2018. július 31., 06:09