Az NKM Nemzeti Közművek Zrt. és Oroszlány Város Önkormányzata adásvételi szerződést írt alá az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. megvásárlásáról. A tranzakció a hatósági jóváhagyásokat követően július 31-én sikeresen zárult, a cég új neve NKM Oroszlányi Szolgáltató Zrt. A társaság megvásárlásával a Nemzeti Közművek elsőként kínál egyszerre földgáz-, villamosenergia- és távhőszolgáltatást egy területen.

„A tranzakció sikeres zárásával a Nemzeti Közművek még egy lépéssel közelebb került legfőbb stratégiai célkitűzéséhez, hogy országszerte minden háztartás teljes körű otthonszolgáltatójává váljon, hiszen ezzel a lépéssel mi vagyunk az elsők, akik egy területen egyszerre, áram, gáz és távhő szolgáltatást kínálnak. A jövőben is törekedni fogunk arra, hogy keressük és kihasználjuk ezeket a hármas szinergiákat, sőt hamarosan további szolgáltatásokkal bővítjük portfolióinkat.” – mondta Kóbor György, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Nemzeti Közművek saját rendelkezésére álló forrásaiból finanszírozta a tranzakciót tulajdonosi forrásbevonás nélkül. A vagyonértékelést független, nemzetközileg elismert szakértők végezték. Az adásvétel során az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. 100%-os részvénycsomagja a Nemzeti Közművek tulajdonába került, ideértve a társaság eszközeit és tudásbázisát, valamint a teljes egészében korszerűsített hőközpontokat és a 2015-ben átadott 5 km hosszú, földben vezetett, kiváló szigeteléssel bíró távhő tranzitvezetéket, amely a hőtermelőt köti össze a szolgáltatóval. A közel 50 főt foglalkoztató társaság Oroszlányban és Bokodon összesen 5282 háztartást és megközelítőleg 145 egyéb intézményt lát el távhő és használati melegvíz szolgáltatással. Az utóbbiak között a több ezer főt foglalkoztató helyi ipari park nemzetközi nagyvállalatai is szerepelnek.

2018. augusztus 01., 09:07