Azzal a céllal jött létre az Oroszlányi Szegényeket Támogató Alapítvány (SZETA), hogy növelje a peremhelyzetbe került személyek, családok életkörülményeit és esélyeit, valamint segítsen a hátrányos körülmények között élő gyermekek felzárkóztatásában, az iskolai lemorzsolódás csökkentésében, az esélyegyenlőség megteremtésében.

Tevékenységüket már eddig is több adományozó, felzárkóztató rendezvény kísérte, a héten pedig egészen különleges programot szerveztek a fiataloknak a Gárdonyi sportcentrumban, a háromnapos Cirkusz Tábort.

Magyar Zsonglőr Egyesület segítő tagja, Szabó Márton keddi látogatásunkkor elmondta: elsődleges céljuk megszólítani és integrálni a hátrányos helyzetű fiatalokat. A cirkusz eszközein keresztül motiválják és teszik aktívabbá őket. A napok délelőtt gyakorlással, zsonglőrködéssel, akrobatikával és különböző trükkök megtanulásával telnek, majd délután a résztvevők bemutatót tartanak egymásnak. Látványos a fejlődés és a gyerekek mindamellett, hogy rendkívüli módon fejlesztik szinte észrevétlenül motoros készségeiket, igazi csapatot is alkottak már rövid idő alatt.

- Segítik, támogatják egymást egy olyan közösségi, baráti tevékenység során, amely érdeklődővé, szociálisan érzékenyebbé teszi a hátrányos helyzetű fiatalokat, s ez jó dolog – mondta Szabó Márton.

2018. augusztus 01., 09:29