A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie augusztus 14-én rajtolt. A nemzetközi mezőny 6 versenynap alatt, 10 megyét érintve összesen 865 kilométert tesz meg a kazincbarcikai befutóig.

A Tour de Hongrie szervezőbizottsága a pályázó települések közül sportszakmai és turisztikai szempontokat is szem előtt tartva választotta ki azokat a helyszíneket, amelyek a Magyar Körverseny programjába kerültek.

A harmadik nap 190 kilométer hosszú szakasza csütörtökön a Vértesben haladt végig. Mórról érkezett Oroszlányba délután a Tour de Hongrie mezőnye, amire többszázan voltak kíváncsiak. A nézők a lezárt Rákóczi út mentén szurkolhattak a 133 fős csapatnak és a kísérő konvojnak.

A Lukoil benzinkút melletti körforgalomnál a bányászzenekar zenéje fogadta az 50-70 kilométeres sebességgel haladó bringásokat, de spinningesek, bányamentőautó, és a Szent Borbála téri - székekből és asztalokból épített – kerékpár installáció is színesítette a programot. A szervezők már most elismerően nyilatkoztak Oroszlányról, és remélik, hogy visszatérhetnek még városunkba.

2018. augusztus 17., 06:31