Rossz előjelekkel várta a Bányász Kupa döntőjét az OSE, hisz az előző napi csapatból Kiss Kornél ujjsérülés és Hegedűs Gergely sarok fájdalmak miatt volt kénytelen kihagyni az összecsapást.

Puha védekezéssel kezdték a meccset a hazaiak, ami azt eredményezte, hogy az egész első negyedben futottak az ebben az időszakban jól produkáló MAFC után. A második negyedben összeállt a védekezés, amiből könnyű kosarakat kezdtek dobálni az oroszlánok, valamint kemény harc árán sikerült a palánkok alatti területet is uralni. A szünetre már előnnyel mehetett öltözőbe az együttes.

A harmadik negyedben sikerült még magasabb fokozatba kapcsolni, agresszív jó védekezést és hatékony támadójátékot produkálni. Az utolsó etap kiegyenlítettebb játékot hozott, mindenkinek igyekezett az edzői stáb szerepet adni. A döntőben jól teljesített az OSE, igazi csapatként harcolt, amihez néhány kiváló egyéni teljesítmény is párosult, így idén is megnyerte a hazai rendezésű Bányász Kupát, megtartva ezzel a győztesnek járó vándorserleget.

OSE Lions - MAFC 90 - 73 (19-20, 25-18, 24-10, 22-25)
Helyszín: Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok (602 néző)
Játékvezetők: Válé, dr. Szakáll , Major
OSE: Illés 20/3, Kiss Á. 6/6, Mohácsi 13/9, Zsíros 14/6, Nshimba 7.
Csere: Anda 11, Sömenek 17/15, Burai -, Bogatin -, Balla 2.
Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Georgi Bujukliev

A 2018-as Bányász Kupa végeredménye:

  • I. OSE Lions
  • II. MAFC
  • III. Budapesti Honvéd SE
  • IV: Békési SZSK

-OSE – fotó: Hoffartné-

2018. August 27., 07:17