Kiadós esővel indult a vasárnap reggel, s vette kezdetét ennek ellenére a bányászételek főzőversenye, aminek csapatait nem nagyon zavarta az égi áldás, már csak azért sem, mert lassan kiderült az ég, és kiváló hangulatban telt az esemény.

Mindeközben a művelődési központban is gyülekeztek a kicsik és szüleik, hogy az egyik legnépszerűbb gyermekzenekarnak, az Alma együttesnek vegyenek részt a koncertjén. Kicsinek bizonyult a ház, s többen ragadtak kint, mint ahányan befértek, ezért döntöttek a szervezők, hogy mégis szabadtéren legyen a buli. Mintegy 20 perc átállást követően aztán félezren élvezhették a muzsikát, és táncolhattak, együtt énekelve az ismerős dalokat.

Koradélután már igazán kellemes időben folytatódott a szabadtéri program Vastag Tamással, aki hatalmas hangulatot varázsolt a térre azzal, hogy a közönség közé lemenve együtt éneklésre buzdította a jelenlévőket, majd jött Maróth Viki és Zenekara, végül az Animal Cannibals koncertje koronázta meg a könnyűzenei kínálatot.

A vasárnap regisztrációhoz kötött, teltházas előadása volt a Legénybúcsú c. musical a MagyaRock Dalszínház előadásában az OKSZÍK színháztermében.

A szervezők a partnertelepülések küldöttségeinek is kiváló délutáni programot kínáltak a főzőverseny étkeinek kóstolóját követően. A delegációk Császáron a Hendrix farmon jártak és megtekintették a csókakői várat is.

A 68. Bányásznap eseményeinek több mint 1000 fotóját tekintheti meg és töltheti le a Fotógalériából!

2018. szeptember 03., 06:45