Rendelkezésére áll a munkaterület átadásával a kivitelezők számára az Oroszlány (Majk) - Kecskéd - Környe - Tatabánya kerékpárút építési területe.

Az adminisztratív teendőt követően a közeljövőben fel fognak bukkanni a munkagépek a tervezett kerékpárút nyomvonala mellett. A sokak által várt útvonal nem csak Majk egyre népszerűbb turisztikai célpontjait (Remeteség, Bányászati Múzeum) teszi elérhetővé két keréken, de az érintett települések közötti - egyébként most is használt - közlekedési útvonalat is könnyebben járhatóbbá teszi.

A szerdai aláírási eseményen a települések polgármesterei, valamit a kivitelezést elnyert konzorcium (Extreme Park Kft., Vértes Aszfalt Kft., Beck&Cat Kft.) képviselői is jelen voltak.

Az engedélyek megszerzését számos adminisztratív akadály nehezítette az elmúlt években, megszámlálhatatlan szervezeti, céges és hivatali asztalt jártak meg - és töltöttek el ott több-kevesebb időt.

Az idei évben néhány kilométer készülhet el az amúgy közel 13 km hosszú szakaszból, a teljes befejezés 2019 nyarán várható. Amennyiben eddig az időpontig elkészül egy-egy hosszabb, összefüggő szakasz, úgy azt természetesen átadják majd a forgalomnak.

2018. szeptember 14., 07:27