Sikeresen pályázott az Oroszlányi Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya a Magyarország központi költségvetéséről szóló törvényben meghatározott „Jó adatszolgáltató önkormányzatok támogatása” nevű jogcímre.

A pályázati felhívásra azon települések jelentkezhettek, amelyek határidőben és megfelelő minőségben teljesítették a 2017. év végi beszámolóra és a IV. negyedéves mérlegjelentésre vonatkozó államháztartási adatszolgáltatásokat. Ennek lehetőségével 355 települési önkormányzat élt, ebből 343 pályázat volt érvényes.

A munkatársak naprakész szakmai tudásukat és alapos felkészültségüket államháztartási-számviteli teszt kitöltésével bizonyították. Azon pályázok részesülhettek támogatásban, ahol a résztvevők legalább 70%-os eredményt értek el. A pénzügyminiszter döntése értelmében 120 önkormányzat részesült pályázati úton vissza nem térítendő támogatásban. Komárom-Esztergom megyében ezen a jogcímen egyedüliként Oroszlány Város Önkormányzata részesült támogatásban, amelynek várható összege 750 ezer forint. A kedvezményezett önkormányzatok ezt az összeget az államháztartási adatszolgáltatások teljesítésében közreműködő dolgozók egyszeri elismerésére fordíthatják.

2018. szeptember 20., 07:42