A VOSZ Komárom-Esztergom Megyei Szervezete idén 14. alkalommal hirdette meg a Megyei Prima Díjakat. A jelölési folyamat során a szakmai zsűri a VOSZ megyei elnökségével közösen 85 javasoltból választotta ki a 10 jelöltet, akik között sport kategóriában ott volt az Oroszlányi Sport Egylet LIONS kosárlabdacsapata is.

Pénteken este, a Jászai Mari Színházban került sor az ünnepélyes díjátadóra, amelyen rengeteg díj került kiosztásra. A támogatók szavazata alapján került kiválasztásra az a három Prima Díjas, akik 1-1 millió forint pénzjutalomban részesültek (a Tatabányai Erkel Ferenc Művészeti Iskola, Lévai Ádám grafikusművész és dr. Pák Gábor belgyógyász-gasztroenteorológus szakorvos).

Mint elhangzott, a Közönség Prima Díj jelöltjeire közel 13 ezer szavazat érkezett a kemma.hu, a Forrásrádió és a VOSZ Komárom-Esztergom Megyei Szervezetének webes felületére. Ebben a kategóriában az Oroszlányi Sport Egylet LIONS kosárlabdacsapata lett a győztes, amelynek elnöke, Beck Ferenc vette át a díjat (a képen jobbra), amihez Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő és Lazók Zoltán polgármester is gratulált az ünnepségen.

Az elmúlt években egyébként több alkalommal volt oroszlányi kitüntetettje a megyei Prima díjnak. 2016-ban az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar a Prima jelölteknek járó oklevelet és külön erre az alkalomra készíttetett arany medált vehetett át, 2017-ben pedig a Prima Különdíjat a magyar oktatás és köznevelés kategóriában jelölt oroszlányi Bakfark Bálint Alapfokú Művészeti Intézmény kapta.

fotó: Zantleiter Ingrid/24 ÓRA

2018. szeptember 22., 06:31