A kormányablakoknál intézhető 2500 féle ügyből eddig hétszáz olyan ügytípust találtunk, amelyek feleslegesnek tűnnek - jelentette ki a közszolgálatért felelős államtitkár a felújított járási hivatal átadásán szerdán Oroszlányban.

Tuzson Bence többek között szólt arról, hogy ezekben az ügyekben jogszabály írja elő a bejelentési kötelezettséget, azonban a keletkezett adattal az állam nem kezd semmit, illetve előfordul, hogy ugyanabban az ügyben, ugyanannál a hivatalnál többféle iratot kell benyújtani.

Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy a járási hivatal jelenlegi épülete az oroszlányi városközpont meghatározó épületeként általános iskola volt, majd a csökkenő gyermeklétszám miatt bezárták.

- Ha 2010. és 2014. között nem kezdjük el az épület megmentését, mára az enyészeté. A volt iskolára eddig közel egymilliárd forintot fordítottunk, az összegből mintegy hétszáz millió forint állami forrásból érkezett - mondta a képviselő.

Lazók Zoltán oroszlányi polgármester arra emlékeztetett, hogy bő három és fél évvel ezelőtt fejeződött be az oroszlányi óváros fejlesztésének I. üteme az élhető és szolgáltató városközpont létrehozását megcélzó projekt keretében. Az akkori, mintegy 600 millió forintos fejlesztés során, az önkormányzat 270 milliós kiegészítő beruházást hajtott végre. 2017 augusztusában került sor az újabb állomásra, amikor újabb 19 milliós fejlesztés történt, most pedig 70 millió forintból korszerűsítették a légtechnikát, és napelemeket is felszereltek az épületre.

- Természetesen az elmúlt években a hasznos alapterület mellett folyamatosan bővült a szolgáltatások köre, az okmányirodai és családtámogatási ügyek mellett a földhivatali, a foglalkoztatási, az adózási és még számtalan kérdésben segítséget kaphat itt a járásban élő mintegy 26 ezer ember. A cél az elégedett ügyfél, az eszköz pedig egy hatékonyan működő, egységes és integrált intézmény, ami hatékonyabb és egyszerűbb ügyintézést valósít meg – fogalmazott Lazók Zoltán.

2018. szeptember 27., 06:14