Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön New Yorkban aláírta a kormánnyal kötött stratégiai megállapodást a turbófeltöltőket gyártó, amerikai BorgWarner vállalattal, amely a világ legnagyobbjai közé tartozik az ágazatban – közölte az MTI.

Az aláírás előtt az MTI-nek nyilatkozva Szijjártó Péter elmondta: a megállapodás tovább növeli az amerikai vállalati jelenlétet Magyarországon, másrészt tovább erősíti az autóipar beszállítói hátterét, amellyel az autóipar biztosítani tudja, hogy a gazdasági növekedés a 4 százalék fölötti sávban maradjon.

Mostantól az Oroszlányban működő BorgWarner a beruházásoknak köszönhetően immár a második legnagyobbja a vállalatcsoportnak, és 1700 embernek ad munkát Magyarországon, valamint a legnagyobb autóipari vállalatok elsőkörös beszállítója.

A külgazdasági és külügyminiszter leszögezte, hogy a cégnek az oktatási intézményekkel folytatott együttműködése és a magyar beszállítók nagymértékű használata is indokolta, hogy a kormány stratégiai partnerségi megállapodást kössön a vállalattal.

A kép illusztráció!

2018. szeptember 29., 10:13