Minden nemzedék élete olyan egy kicsit, mint a homokóra. Előbb-utóbb a felső részből lefutnak a homokszemek az alsóba. Minden szem más időpontban kerül lejjebb, de a homokóra egésze egységet alkot.

Vannak szemek, melyek előbb jutnak az alsó részbe, és vannak olyanok, melyek csak az utolsó pillanatban. Olyan az egész rendszer, mint az emberiség története. Mindig voltak, akik előttünk jártak, s mindig lesznek, akik utánunk következnek – fogalmazott Lazók Zoltán polgármester hétfő délután a szociális szolgálat gondozóházában, majd így folytatta: Önök nálam is felnőttebbek és tapasztaltabbak. Jó tudni azt, hogy ma az ember hosszabb ideig él, mint eddig bármikor a történelem során, s ennek oka a nyugodt, kiegyensúlyozott, szeretetteljes öregkor. Kívánom, hogy az önök élete is legyen nyugodt, kiegyensúlyozott és szeretetteljes.

Az idősek napja alkalmából szervezett eseményen az önkormányzat, a járási hivatal és a képviselő-testület képviselői is megjelentek, s a szépkorúakkal együtt tekintették meg "Ribizli bohóc" műsorát, aki szakmáját tekintve mentálhigiénés szakember. Az előadó nem első alkalommal volt vendége az intézménynek, és kifejezetten idősek számára összeállított vidám produkciója tette még emlékezetesebbé a szépkorúak rendezvényét.

2018. október 02., 07:13