Elsőként Lazók Zoltán köszöntötte hétfőn a művelődési központban a városi Vöröskereszt és az Oroszlány Barátainak Köre által szervezett ünnepség meghívott vendégeit az Idősek Világnapja alkalmából.

- Önök megvívták már az élet nagy, merész csatáit. A lelkükben dúló viharok lassan lecsendesültek. Lehet, hogy fiatalon az élet becsét nem érezvén sokszor pazarlóan bántak lehetőségeikkel, de az élet adta tapasztalatok idővel bölcsességgé nemesedtek. Ma már tudják: „Mindennek rendelt ideje van, s helye van az ég alatt minden akaratnak.” Kívánom az idős és szépkorúaknak, hogy bajaik, problémáik ellenére is élvezzék az életük minden egyes pillanatát, mert hatalmas ajándék az élet. Az év minden napján érezzék a család, a társadalom megbecsülését. Érezzék, hogy szükség van önökre, érezzék, hogy vannak dolgok, amit jobban tudnak, vannak dolgok, amit csak önök tudnak – fogalmazott a polgármester.

Az ünnepi gondolatokat követően Gergely Róbert Szécsi Pálra emlékező műsorát tekintették meg a jelenlévők, amelynek akkora sikere volt, hogy a végén percekig állva tapsolt a közel háromszáz néző, már csak azért is, mert közvetlenségével, s a szépkorúak köszöntésével mindenki szívébe belopta magát a művész.

Az idén második alkalommal került sor a Baráti Kör által tavaly alapított, az Oroszlányi Időskorúak Kiválósága díj átadására. Gibicz Ferencné a szlovák klubban végzett, több mint 30 éves aktivitásáért, Földi Józsefné több évtizedes helytörténeti tevékenységéért, míg Rabazzi Stepancsics Gusztáv közösségi és helytörténeti munkájáért vehette át az elismerést.

2018. október 02., 07:32