„Arra törekszünk, hogy a Boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokról fokra kibontakoztassák a derűt és életszeretetet. Gyermekeink így a jövőbe vetett hittel, bátran járják végig a felnőttséghez vezető utat, majd boldogságra képes emberré válhatnak.” – vallja Bagdy Emőke, a Jobb Veled a Világ Boldogságóra Program fővédnöke.

- A Boldog Iskola programjának fókuszában az áll, hogy hogyan lehet a negatív gondolkodásmódon változtatni és a tanulásban egy optimista hozzáállást kialakítani a diákok körében. Nem a tudás terhére dolgoztuk ki a programot, hanem annak kiegészítéseként, ahol az a cél, hogy a hagyományos tudásátadást és az életben szükséges kompetenciák fejlesztését összhangba hozzuk az iskolai oktatásban – fogalmazta meg a projekt célját a professzor.

Huszonöt megyei iskola és óvoda tanítja szeptember óta boldogságot. A Boldogságóra-program pályázói október első napján az Erkel Színházban vehették át a Boldog Óvoda és Boldog Iskola oklevelet, köztük két oroszlányi intézmény: Oroszlány Város Óvodái-Meseliget Óvoda és a Hunyadi Mátyás Általános Iskola.

2018. október 05., 09:48