Hír | Sport

Az alsóházban tanyázó ellenféllel szemben csak a biztos győzelem megszerzését tartotta pénteken mindenki a meccs céljának. Ennek szellemében kezdődött a küzdelem, de az első néhány percben még akadozott a gépezet, hisz hiába jöttek a kidolgozott helyzetek, a nehéztüzérség pontatlanul célzott.

Az ellenfél bátran vállalva a helyzeteket sikeres akciókat vezetett, amihez néhány védekezésbeli pontatlanság is vezetett. Az OSE trénere gyorsan kikérte idejét, amivel sikerült rendezni a sorokat. Innentől fokozatosan növekedett a hazai előny, sorban lépett mindenki pályára. Ez a félidőre azt jelentette, hogy a nevezett játékosok egy kivétellel már pályára tudtak lépni és egyre hatékonyabbá váló védekezéssel sikerült 20 pont körüli különbséget kialakítani, melyből kezdő és cserejátékos egyaránt kivette részét. Ami nagyon fontos volt még, hogy a palánk alatti dominanciát sikerült megteremteni, hisz két és félszer több lepattanót gyűjtöttek be az oroszlánok.

A második félidőben is folytatódott az előny fokozatos növelése. Ebben a játékrészben még az elsőnél is több lehetőséget kaptak azok a játékosok, akik a korábbi meccseken keveset játszottak, vagy nem voltak a keretben, de ők is tovább növelték a különbséget, majd Anda büntetőjével, a közönség ovációja közepette újra átlépték a 100 pontos küszöböt.

A szépszámú közönség végig élvezte a sokszor látványos játékot és örült a csapattal együtt az újabb győzelemnek.

Sebastjan Krasovec: „Először is szeretnék gratulálni a csapatomnak! Egy jó mérkőzést játszottunk, aminek az alapja a hatékony védekezés volt. Örülünk a győzelemnek és megyünk tovább a következő mérkőzésre!"

OSE Lions - Knipl Kft. Bonyhádi KSE 102-54 (28-17, 20-10, 28-16, 26-11)
Helyszín: Oroszlány, Krajnyik „Akác" András Sportcsarnok (804 néző)
Játékvezetők: Hervay Tibor, Major Ádám, Horváth Csongor Béla

OSE: Nshimba 9, Abell 8, Mohácsi 7/3, Hegedűs 6/6, Illés 5/3
Csere: Kiss K. 7/3, Anda 18, Balla 2, Kiss Á. 11/3, Zsíros 13/6, Dragasevic 9/3, Burai 7/3

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Georgi Bujukliev

Fotó: Karácsony Tamás

2018. október 08., 08:21