Hír | Sport

Tizenhárom évvel ezelőtt, az uszoda előtti téren rendezték meg első alkalommal a város sportegyesületeinek bemutatkozó rendezvényét, a Sportfesztivált. Az esemény hamar kinőtte magát, hiszen a következő évben már a Malom-tó melletti területen várták a sport iránt érdeklődőket, ahogyan tették ezt vasárnap is.

Sport, játék, szórakozás. Ez volt a mottója a programnak, célja pedig azóta sem változott: a civil szervezetekhez hasonlóan, a sportegyesületek, szakosztályok is összejöjjenek évente egy alkalommal, amikor is bemutatják tevékenységüket, az ott folyó műhelymunkát, s mindezt úgy teszik, hogy a város lakói jól szórakozzanak, illetve maguk is kedvet kapjanak valamelyik sportág aktív műveléséhez.

Már korareggel megkezdődtek a programok, nevezetesen, a gyerekek fogtak pecabotot a horgászversenyen. Mindeközben az egyesületek felállították sátraikat, berendezték pályáikat, s megkezdődhetett a pontgyűjtés, amin közel száz fiatal vett részt a nap folyamán.

Koradélutánra megtelt a Malom-tó melletti terület, és a színpadon mutatkoztak be sorra a sport-, valamint kulturális együttesek.

Ott voltak – többek között - az Oroszlány Bears Amerikai Football Csapat tagjai, Mihalik Sára kajak világbajnok, az OSZE Ökölvívó Szakosztályának versenyzői, a karatésok, de nagy érdeklődés kísérte az OSE kosarasainak és a gyerekeknek a vegyes csapatos rangadóját is.

A szórakoztató programban Horváth Sándor, a Cirill Táncstúdió, a Silhouette Balett és a Hébé AMI lépett a világot jelentő deszkákra, majd Lazók Zoltán polgármester köszöntőjét, illetve a díjak átadását követően SilenT, BSW és Opitz Barbi koncert szórakoztatta a közönséget, s természetesen nem maradt el a sokak által várt tűzijáték sem.

Az esemény képeit a Fotógalériában tekintheti meg!

2018. október 08., 08:31