Hír | Közélet

Többéves tetszhalott állapotából tért vissza csütörtök délután Metzger Gyula Közéleti Klubja a művelődési központban, ahol Lazók Zoltán polgármester tartott prezentációt Oroszlány jövőjéről, a fejlesztési lehetőségekről.

A városvezető az utak, járdák, közterületek, a rekreációs közterületek, az oktatási és gyermekintézmények, a sportlétesítmények, valamint a kulturális és hagyományápolási témákban tájékoztatta a jelenlévőket a jelenleg is folyó és a jövőben tervezett beruházásokról, fejlesztésekről.

Mint elmondta, folytatódik az útfelújítás és az új parkolók kialakítása a Népek barátsága–Irinyi tengely, I/b-2. ütemében (Népek barátsága utca 2. ütem a Havasi M.–Április utcák közötti szakaszon).

A közlekedésfejlesztési elképzelések között szerepel Borbála telepen az Arany János–József Attila utcák közötti szakaszon az új aszfaltburkolat és vízelvezetés megoldása, s ugyanezt szeretnék megvalósítani az Erkel F. utcában is. A Táncsics Mihály út 31-41 szám között 26 szilárd burkolatú parkolóhely kerül kialakításra, míg a Népek barátsága u. 6-10.–Bánki Donát utca 53-55. és Dózsa György utca 23-27. számú tömbök környezetében 44, mivel jelenleg a parkolási gondok okozzák a lakosság kiemelt problémáját – fogalmazott a polgármester, aki így folytatta: hálózati lámpatesteket szerelnek fel a Rosenberg-Mészáros utcai tömböknél a volt piactérnél, és megkezdődött a Tatabányára tartó kerékpárút építése is.

A továbbiakban szó volt – többek között - a hulladékudvar telepítéséről, ami lassan célegyenesbe jut, a Felső-tó sorsáról, a Malom-tó fejlesztési lehetőségeiről, az iskolák és a bölcsőde bővítéséről, valamint a turisztikai attrakciók bővítéséről is.

2018. október 12., 08:33