Tisztújító közgyűlést tartott hétfőn a Rákóczi Szövetség oroszlányi szervezete az OKSZÍK kamaratermében.

Az elnöki köszöntő után File Beáta elnökségi tag ismertette a titkos szavazás menetét. A civil szervezet alapszabályzatának megfelelően három évente elnököt és alelnököt választ. A két tisztség betöltésére a regnáló elnökség tagjai tesznek javaslatot, amelyet a tagságnak kell szavazataival jóváhagynia.

A szavazatok összeszámlálásának eredményeként 2021 októberéig ismét Nagy Csabát bízták meg az elnöki teendők ellátásával, míg az alelnök Aranyosi Éva maradt. A két vezető 2003 óta irányítja Oroszlány egyik legaktívabb és legsikeresebb civil egyesületét, s immáron hatodik alkalommal kapott megbízást a folytatásra.

A voksolást követően a régi-új elnök ismertette az idei esztendő hátralévő programjait, amelyben kiemelt szerepet kap október 29-én a majki, Madár-hegyi temető katonasírjainál történő megemlékezés, valamint a november 4-i mécsesgyújtás az '56-osok terén.

A szervezet november végén tartja évzáró rendezvényét. Ekkor hangzik majd el az idei év beszámolója, a jövő évi programtervezet ismertetése, valamint ekkor kerülnek átadásra a Pro Probitate oklevelek és a Rákóczi-emlékplakettek.

Munkájuk és támogatásuk elismeréséül az elnök négy kitüntető oklevelet kíván átadni az elnökség által egyhangúlag támogatott személyek részére.

2018. október 17., 07:41