Mint arról a közelmúltban beszámoltunk, élelmiszergyűjtést szervezett az Önkormányzati Szociális Szolgálat a Szegénység Elleni Küzdelem Világnapjához kapcsolódóan.

Akkor összesen 483 kg tartós élelmiszert gyűjtöttek, ezen belül 155 kg lisztet, 111 kg cukrot, 52 kg rizst, 33 liter olajat, 69 kg tésztát, 23 liter tejet és mintegy 24 kg konzervet, s már akkor meghirdették a világnaphoz szintén kötődő ruha- és játékgyűjtést - tájékoztatott Gombosné Márkus Anita, Családsegítő és Gyermekjóléti szolgálat vezetője.

Csütörtökön déltől várták a rászorultakat az idősek otthonának udvarán, illetve számítva a kellemetlen időre, az intézmény garázsaiban felállított asztalokhoz, ahol szépen összehajtogatva álltak sorban az adományok.

- Nem igaz, hogy az emberek nem akarnak segíteni megszorult embertársaikon, hiszen sokan keresték fel ruhákkal, játékokkal a szervezőket. Külön is meg kell említeni az egyik butik tulajdonosát, aki régi készletének új ruháit ajánlotta fel, de a város óvónői is sokat segítettek, hogy sikeres legyen az akciónk – mondta Gombosné Márkus Anita.

A következő adománygyűjtő alkalom egyébként november utolsó hétvégéjén lesz (nov. 23., 24., 25.). Akkor a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által szervezett, immár hagyományos gyűjtésben vesz részt a szolgálat, mint a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közreműködő szervezete.

2018. október 26., 06:18