Az elektronikus közigazgatás kiterjesztésének egyik fontos eleme az önkormányzatoknál folyó, lényegében a teljes lakosságot érintő közigazgatási munka informatikai eszközökkel történő támogatása. Ennek keretében úgyszintén cél az egységesített önkormányzati elektronikus ügyviteli megoldások bevezetése országos szinten, az ASP-technológia lehetőségeivel élve.

Az ASP-rendszerhez három lépcsőben csatlakoztak az önkormányzatok. Az átállás településünkön olyan zökkenőmentes volt, hogy idén sikeresen pályázott az Oroszlányi Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya a Magyarország központi költségvetéséről szóló törvényben meghatározott „Jó adatszolgáltató önkormányzatok támogatása” nevű jogcímre, amit a megyében egyedüliként nyert el.

Az immár rutinszerűen használt informatikai rendszer kezelését, a tapasztalatokat már több önkormányzati küldöttség is tanulmányozta Oroszlányban, legutóbb tavasszal a paksi szakemberek.

Csütörtökön délelőtt Mezőkovácsháza polgármesterét és kíséretét fogadta Lazók Zoltán. Varga Gusztáv szintén azért érkezett – többek között-, hogy tájékozódjon a helyi önkormányzatok elektronikus ügyintézését biztosító és támogató internetes felület használatáról.

A Dél-alföldi kisváros vezetője egyébként nem első alkalommal jár településünkön. 2016 nyarán városüzemeltetési, intézményfenntartási kérdésekről konzultált oroszlányi kollégájával.

2018. november 09., 06:10