A Google adatai szerint az USA és Dél-Afrika után a magyarok keresnek leginkább a Black Friday kifejezésre. Ez azt mutatja, hogy rendkívül nagy az érdeklődés az kedvezményes internetes vásárlás iránt.

A fenti nappal induló karácsonyi vásárlási roham az elmúlt években egyre inkább az interneten zajlik, hiszen sokan rájöttek, hogy sokkal kényelmesebben és sokszor kedvezőbb áron vásárolhatnak így, mint a szokványos üzletekben.

Az internetes vásárlásnál azért fontos néhány alapvető biztonsági intézkedést tenni:

  • Csak megbízható, tanúsítvánnyal rendelkező webáruháztól vásároljunk! Ha a weboldal címe https:// jelekkel kezdődik, azt jelenti, hogy a webhely rendelkezik ilyen tanúsítvánnyal.
  • A nagy akcióknál is hasonlítsuk össze a különböző áruházak árait, e célból működnek összehasonlító weboldalak.
  • A bankkártyás fizetés a legelterjedtebb, ehhez a bankkártya száma, lejárati ideje és a 3 jegyű biztonsági kód szükséges alapvetően. Ez mind megtalálható a bankkártyán, ezért nagyon fontos, hogy illetéktelenek ne jussnak ezekhez az adatokhoz. A visszaélések elkerülése érdekében több bank már beépített egy biztonsági kódot is, melyet vásárláskor SMS-ben küldenek a mobilunkra.
  • Az internetes vásárlásról bővebb információkat lehet találni a következő weboldalon: http://fogyasztovedelem.kormany.hu/

KEM-RFK

2018. november 13., 08:14